De keuze van mijn fiets

Is het gewicht van de e-bike belangrijk voor de keuze van mijn elektrische fiets ? Waarom wordt het gewicht niet in de productbeschrijving vermeld ?

Elektrisch fietsen zijn 4 tot 6 kg zwaarder dan gewone fietsen en de O2feel fietsen wegen rond de 20 kg. Het gewicht hangt daarnaast af van de capaciteit van de gekozen accu, de framemaat, de wielen, enz. Daarom kunnen we geen standaard gewicht vermelden. Bij O2feel denken we dat het comfort en de vorm belangrijker zijn dan het gewicht van de fiets, omdat dat wordt gecompenseerd door de elektrische ondersteuning.

Hoe weet ik welke maat fiets voor mij geschikt is ?

Gebruik onze maattabel om de ideale, bij uw lichaamsafmetingen passende, framemaat te bepalen.

Welke fiets is het meest geschikt voor mij ?

Zoek een fiets die het beste bij uw levensstijl en verwachtingen past dankzij onze test van uw e-persoonlijkheid.

Waar kan ik een proefrit maken op een O2feel-fiets ?

Om een proefrit te maken op een O2feel-fiets, kunt u contact opnemen met een van onze dealers die dichtbij u gevestigd zijn of u vraagt hier online een proefrit aan (binnenkort beschikbaar)

Het bestellen van mijn fiets

Er zijn verschillende manieren om een fiets O2feel te kopen.

Bij onze onze dealers

Onze erkende dealers zijn gekwalificeerde fietsprofessionals die u kunnen helpen en adviseren bij de keuze van uw fiets. Na de aankoop zullen ze uw fiets prima onderhouden en de software bijwerken.

Voor meer informatie kunt u de kaart met onze winkels raadplegen.

Koop online en haal uw fiets op bij een winkel

Het is ook mogelijk om uw fiets online te bestellen en de fiets bij de dichtstbijzijnde dealer op te halen. Een on-line bestelde fietsen kan niet bij u thuis worden afgeleverd.

Onderhoud en vervoer van mijn fiets

Hoe kan ik mijn elektrische fiets zo goed mogelijk onderhouden? Welke controles moeten worden uitgevoerd ?

Uw elektrische fiets is een vervoersmiddel dat regelmatig moet worden onderhouden. Daarom raden we na 3 maanden gebruik of als er 200 kilometers mee zijn afgelegd aan om:

1. De bandenspanning te controleren, die bij normaal fietsen minimaal 3,5 bar moet zijn, en bij sportief fietsen 4 bar.

2. De kettingspanning te controleren. Als de kettingspanning niet hoog genoeg is, riskeert uw ketting van het voorste tandwiel af te lopen wat uw achterderailleur kan beschadigen.

3. De remmen voor en achter af te stellen.

4. Controleer of alle schroeven van de elektrische fiets goed zijn vastgedraaid (wielmoeren voor- en achterwiel, schroeven spatborden, stuurpen, enz.). Een losse moer kan namelijk schade veroorzaken die niet wordt gedekt door de garantie van uw fiets. Deze controles dienen indien mogelijk door uw fietsenmaker te worden uitgevoerd.

NB: Aarzel niet om bij intensief gebruik de hierboven genoemde punten zelf regelmatig te controleren.

De elektrische onderdelen van uw fiets hebben geen onderhoud nodig. Als u uw fiets gedurende lange tijd niet gebruikt, moet u wel uw accu elke maand een keer opladen.

Hoe kan ik mijn elektrisch fiets veilig vervoeren ?

Om uw fiets veilig te vervoeren raden wij u een fietsendrager aan die rust op een trekhaak, geschikt voor elektrische fietsen . Hetis verbodendat uw fiets niet meer dan 20 cm buiten de breedte van uw voertuig uitsteekt. De fietsendrager moet voorzien zijn van zichtbare en functionele lichten en remlichten. Een extra gemonteerde kentekenplaat moet duidelijk zichtbaar zijn op de achterkant de fietsendrager.

De maximaal toegestane belasting van uw fietsendrager kunt u opvragen bij de fabrikant of u kunt de gebruiksaanwijzing raadplegen . .

De accu van mijn fiets

Welke accu's zijn op mijn fiets gemonteerd ?

De elektrische fietsen van O2feel zijn uitgerust met de accu's Powerpack, iPowerpack en iPowerpack Advanced en zijn ontworpen door ons eigen ontwerpbureau.

Onze accu's zijn uitgerust met een intelligent BMS (Battery Management System) dat de temperatuur controleert, en de oplading, de ontlading en het uitbalanceren van de accucellen regelt, om maximale prestaties en levensduur te garanderen. De accu’s zijn afkomstig uit de auto-industrie en uitgerust met het gloednieuwe formaat lithium 21700 dat meer energie kan opslaan dan de vorige generatie accu's. Het nieuwe montagepatroon in "honingraat” garandeert een niveau van betrouwbaarheid dat tot nu toe nooit is bereikt. Dankzij de unieke cellulaire en elektronische kenmerken heeft dit systeem een langere levensduur omdat er een groter aantal oplaadcycli zijn. Het is belangrijk dat u zich er van bewust bent dat de energiecapaciteit van uw accu met de jaren af zal nemen

Wat is de autonomie van mijn elektrisch fiets ?

De autonomie van uw fiets staat aangegeven op de pagina over onze accu's.

Maar de autonomie van uw accu kan door meerdere factoren variëren, zoals welke modus elektrische ondersteuning u gebruikt of het soort wegen waarop u fietst. Het is ook belangrijk om regelmatig (elke maand) te controleren of uw banden goed op spanning zijn, wat te lege banden kunnen veel invloed hebben op het elektriciteitsverbruik.

Hoe kan ik de accu van mijn eBike zo goed mogelijk onderhouden ?

Als u de fiets niet gebruikt, vergeet dan niet om de accu minstens één keer per maand weer op te laden (het is nooit goed om een accu langdurig leeg te laten en het is beter om volledige ontladingen te vermijden). Bewaar de accu vochtvrij en niet bij extreme temperaturen (< 0° en > 40°).

Wat zijn de voordelen van lithium accu's ?

Li-polymeer accu’s worden veel gebruikt voor de energievoorziening van recreatieve vliegtuigjes van het ULM-type en hebben een lange levensduur. Ze hebben een hoge energiedichtheid en een laag gewicht en zijn daarom ideaal voor fietsen.

Hoe lang is er garantie op mijn accu ?

Al onze accu's hebben een garantie van 3 jaar met als voorwaarde dat de garantie online op de website wordt geactiveerd.

De conformiteit en veiligheid van mijn fiets

Is mijn fiets officieel goedgekeurd voor weggebruik ?

Elke elektrische fiets van O2feel wordt geleverd met een keuringsbewijs. Dit keuringsbewijs wordt bij elke fiets geleverd en voldoet aan het besluit 95-937 met betrekking tot het voorkomen van risico's bij het gebruik van fietsen.

Voldoet mijn elektrische fiets aan de Europese normen ?

Onze fietsen worden onderworpen aan laboratoriumtesten om te voldoen aan de Europese normen met betrekking tot de veiligheidseisen: EN15194 en EN14764.

Is mijn fiets O2feel veilig ?

Bij O2feel doen we er alles aan om fietsen veilig te maken. Bij de uitrusting van onze elektrische fietsen maken we gebruik van bekende merken: Samsung, Shimano (pagina Technologieën).Onze fietsen worden getest voordat ze op de markt worden gebracht . We hebben onze elektrisch fietsen uitgerust met de beste onderdelen, zodat bijvoorbeeld de remmen optimaal functioneren. Voor uw veiligheid raadt O2feel u aan een helm te dragen.

Welke fietstassen zijn geschikt voor mijn fiets ?

De meeste O2feel-fietsen zijn uitgerust met het MIK-systeem. Deze technologie maakt het mogelijk om snel en veilig uw fietstassen van en op de fiets te plaatsen en dit maakt het dagelijks leven van de fietser gemakkelijker. Klik uw fietstassen vast en maak ze los in minder dan een seconde. MIK HD is ontwikkeld door de fabrikant van fietstassen en accessoires BASIL. We hebben gekozen onze fietsen uit te rusten met het MIK HD-systeem, wat onze klanten de mogelijkheid geeft fietstassen te kiezen die ze willen, of ze nu wel of niet compatibel zijn met MIK HD Ready. De klant heeft een totale vrijheid bij de keuze van de fietstassen maar de optie MIK is standaard aangebracht op alle fietsen uit de 2021 collectie.

De garantie van mijn fiets

Welke schade wordt door de garantie gedekt ?

Het frame van uw fiets heeft 5 jaar garantie en de onderdelen van de fiets hebben 2 jaar garantie. Voor de elektrische onderdelen (motor geldt een garantie van 2 jaar, accu 3 jaar). De garantie dekt fabricage- en materiaalfouten. Als u de fiets verkeerd gebruikt, kan dat leiden tot schade aan de fiets, waardoor de garantie komt te vervallen.

Waar staat het serienummer van mijn fiets ?

Het serienummer van de fiets staat op meerdere plaatsen.

-Ter hoogte van de stuurbuis, boven de voorvork van uw fiets.

-Bij de trapas, onder het frame.

Mijn elektrische fiets laten repareren

De reparaties dienen bij uw dealer te worden uitgevoerd. Als u de reparatie door een andere dealer laat doen, moet u de kosten van de reparatie betalen.

De klantenservice en mijn fiets

Hoe kan ik reserveonderdelen kopen ?

Om u zo snel mogelijk aan reserveonderdelen te helpen, gebruikt O2feel gekwalificeerde dealers, die snel antwoorden en altijd voor u klaar staan. Wij hebben veel reserveonderdelen voor elektrische fietsen op voorraad waardoor we deze snel kunnen leveren en u uw fiets kunt weer kunt gebruiken.

Hoe meld ik een technisch defect aan mijn fiets ?

U kunt een technisch defect melden bij de dealer van O2feel bij wie u uw elektrische fiets hebt gekocht. De dealer zal deze informatie over uw fiets onmiddellijk naar ons toesturen zodat het defect zo snel mogelijk behandeld kan worden.

Raadpleeg de kaart met onze winkels.

Hoe lang duurt het voordat ik een reserveonderdeel ontvang ?

Zodra de diagnose is gesteld, sturen we het te vervangen onderdeel binnen 48 uur op!