MEER DAN EEN PARTNER, EEN ECHTE DRIJVENDE KRACHT VOOR ONS SUCCES

Shimano is de wereldleider op het vlak van fietsuitrusting en is de trouwe partner van O2Feel sinds het prille begin.
 
“We waren op zoek naar een partner met sterke ecologische overtuigingen; aan sport doen, een bijdrage leveren voor de verbetering van het milieu, het uitwerken van familiale en toeristische activiteiten, de toegankelijk van een schoon en zuinig vervoersmiddel, met name de elektrische fiets, bevorderen; Kortom, SHIMANO was de beste optie om deze waarden te bevestigen! ”
 
Jean Bataille, beherend vennoot van O2Feel Bikes

De samenwerking ging van start met ons eerste model van topklasse, de SWAN ALFINE Di2, waarvan de eerste generatie was uitgerust met een kwaliteitsvolle centrale motor: de SHIMANO STEPS E6000.

Deze innovatieve technologie werd gekenmerkt door een lichte motor die werd geïntegreerd in de trapas, een batterij met groot rijbereik, een systeem om elektrisch te schakelen tussen versnellingen en een afneembaar lcd-scherm.

In 2017 ontwikkelde O2Feel een gamma elektrische mountainbikes onder de merknaam KARMA BIKES; en dankzij een volledige uitrusting van het merk SHIMANO werd het gamma geboren, een krachtige en compacte motor die speciaal werd ontwikkeld voor dit marktsegment: SHIMANO STEPS E8000. Dag na dag blijft het succes van onze modellen toenemen en ook de kwaliteit van de uitrusting van SHIMANO bewijst zichzelf.
Daarom werd er in 2019 een nog groter partnerschap afgesloten met de wereldmarktleider.

De ontwerpresolutie van deze historische samenwerking is als volgt: een nieuwe collectie met SHIMANO-motoren aanbieden, in combinatie met batterijen die volledig werden ontworpen en ontwikkeld door het studiebureau van O2Feel Bikes in Frankrijk. 

Wat is er zo bijzonder aan deze batterijen? Ze respecteren het precieze lastenboek dat werd opgelegd door de toeleverancier (kwaliteitsgarantie), en worden geproduceerd op basis van 21.700 cellen; Deze cellen zijn afkomstig uit de automobielsector en bieden een steeds groter vermogen, dankzij de unieke celeigenschappen. De batterijen hebben een opmerkelijke levensduur, want dit systeem is opgewassen tegen een groot aantal laadcycli.

“In 2019 brengen we een groot aantal nieuwigheden op de markt, met nog krachtigere technologieën, met name dankzij de nieuwe motoren SHIMANO STEPS E5000 en E6100 die speciaal werden ontworpen voor gebruik in de stad en Offroad, en de SHIMANO STEPS E7000 die specifiek werd ontwikkeld voor elektrische mountainbikes. De nieuwe collectie belooft DESIGN, TECHNOLOGISCHE REVOLUTIES en een goede PRIJSPOSITIONERING! ”
 

Olivier Launay, commercieel directeur Frankrijk