Meer dan een partner, een echte drijvende kracht voor ons succes

Sinds jaren partner van het merk SHIMANO en het centrale motoriseringsgamma STEPS, O2feel is een belangrijk samenwerkingsverband aangegaan met de wereldleider op het gebied van fietsonderdelen, overtuigd van de meer dan 90 jaar ervaring en innovatie.

O2feel heeft deze hightech motor kunnen integreren in haar innovatieve visie en ontwikkeling. Beter leven betekent ook genieten van elk moment van het dagelijkse leven, kleine pleziertjes, zoals een ritje op een fiets van O2feel.

Dankzij de SHIMANO STEPS serie biedt O2feel een onvergeetbare fietservaring. Voortbouwend op de kennis en expertise heeft SHIMANO progressieve elektrische power assist systemen ontwikkeld die een natuurlijk fietsgevoel geven en trouw blijven aan de klassieke fietservaring.

De SHIMANO STEPS serie biedt een breed scala aan motoren voor alle soorten gebruikers en type fietsen.

We waren op zoek naar een partner met sterke ecologische overtuigingen; aan sport doen, een bijdrage leveren voor de verbetering van het milieu, het uitwerken van familiale en toeristische activiteiten, de toegankelijk van een schoon en zuinig vervoersmiddel, met name de elektrische fiets, bevorderen; Kortom, SHIMANO was de beste optie om deze waarden te bevestigen!
Jean Bataille
Beherend vennoot van O2feel e-Bikes

Het begin van de vruchtbare samenwerking

De samenwerking ging van start met ons eerste model van topklasse, de SWAN ALFINE Di2, waarvan de eerste generatie was uitgerust met een kwaliteitsvolle centrale motor: de SHIMANO STEPS E6000.

Deze innovatieve technologie werd gekenmerkt door een lichte motor die werd geïntegreerd in de trapas, een accu met groot rijbereik, een systeem om elektrisch te schakelen tussen versnellingen en een afneembaar lcd-scherm.

In 2017 ontwikkelde O2Feel een gamma elektrische mountainbikes onder de merknaam KARMA BIKES; en dankzij een volledige uitrusting van het merk SHIMANO werd het gamma geboren, een krachtige en compacte motor die speciaal werd ontwikkeld voor dit marktsegment: SHIMANO STEPS E8000. Dag na dag blijft het succes van onze modellen toenemen en ook de kwaliteit van de uitrusting van SHIMANO bewijst zichzelf.

Daarom werd er in 2019 een nog groter partnerschap afgesloten met de wereldmarktleider.

De ontwerpresolutie van deze historische samenwerking is als volgt: een nieuwe collectie met SHIMANO-motoren aanbieden, in combinatie met accu's die volledig werden ontworpen en ontwikkeld door het studiebureau van O2Feel Bikes in Frankrijk. 

Wat is er zo bijzonder aan deze accu's? Ze respecteren het precieze lastenboek dat werd opgelegd door de toeleverancier (kwaliteitsgarantie), en worden geproduceerd op basis van 21.700 cellen; Deze cellen zijn afkomstig uit de automobielsector en bieden een steeds groter vermogen, dankzij de unieke celeigenschappen. De accu's hebben een opmerkelijke levensduur, want dit systeem is opgewassen tegen een groot aantal laadcycli.

De nieuwe SHIMANO EP8-motor

Superkrachtige motor van de nieuwste generatie Shimano Steps EP8 85NM.

Klik hier om te ontdekken SHIMANO STEPS :