Als traditionele handelspartnervan Shimano en diens gamma STEPS met centrale motorisatie, ging O2Feel een langdurig engagement aan met dit bedrijf. O2Feel is namelijk overtuigd van de kennis van Shimano, de wereldleider voor fietsuitrusting, inzake de motoren van elektrische fietsen en het innovatievermogen. Als Franse marktleider voor de implementatie van de STEPS-technologie van Shimano in onze gamma’s elektrische fietsen, konden we deze hoogtechnologische motorisaties integreren in onze filosofie om te zoeken naar vernieuwing. Beter leven betekent ook genieten van elk moment, en het dagelijks leven vullen met een opeenvolging van kleine pleziertjes, zoals een fietstocht met uw O2Feel-fiets. De STEPS-motoren van Shimano garanderen een natuurlijk trapgevoel en slagen erin om een ongezien vermogen te bieden.

Gamma STEPS

Het gamma STEPS bestaat uit verschillende motoren die werden ontworpen voor verschillend en aanvullend gebruik:

In de stad en op de weg

Zuinig, soepel, compact, zeer stil

In de stad en op de weg, met hoogteverschillen

Sterk vermogen, stil, aangepast aan lange ritten

Voor de hobbysporter

Krachtig, toegankelijk

Voor de meest veeleisende omstandigheden

Gewicht : 2,5 Kg

Koppel : 40 Nm

Piek-vermogen : 440 W

Gewicht : 2,7 Kg

Koppel : 60 Nm

Piek-vermogen : 500 W

Gewicht : 2,8 Kg

Koppel : 60 Nm

Piek-vermogen : 500 W

Gewicht : 2,6 Kg

Koppel : 85 Nm

De voordelen

Een motor die compatibel is met de Di2-transmissies

Dankzij de Di2-technologie van Shimano kan u volledig elektrisch schakelen tussen versnellingen met een elektronisch transmissiesysteem, zonder de traditionele kabels en hendels om te schakelen. Deze traditionele uitrusting werd vervangen door elektrische kabels en knoppen waarmee u tussen tandwielen schakelt met één druk op de knop. Hierdoor verloopt het schakelen tussen versnellingen ongelooflijk snel, eenvoudig en stil.

De Q-Factor

De motor is aangepast aan de frames die zijn voorzien van een kortere basis, zodat de fietsen met de E7000 en E8000 even wendbaar en beweeglijk zijn als een klassieke mountainbike voor een natuurlijk trapgevoel. De efficiëntie van het trappen steunt in de eerste plaats op de afstand tussen de zwengels, de Q-Factor. Dankzij het perfect uitgebalanceerde bevestigingssysteem kan u genieten van een grote stabiliteit tijdens het trappen.

Wanneer u kiest voor een fiets met Shimano Steps, geniet u van een volledige technische omgeving, met lcd-display

Het systeem Shimano STEPS kan worden afgesteld en geüpdatet in de werkplaats via de beheerkit van Shimano (SM-PCE1). Controleer regelmatig de software-updates voor uw fiets. De opleidingen over STEPS in de vorm van E-learning zijn gratis online beschikbaar op het portaal voor professionelen van Shimano. Shimano biedt opleidingsdagen aan voor zijn tools en producten. Vraag raad aan uw commerciële medewerker voor meer informatie.

NB: Shimano vergoedt de werkuren voor de interventies in het kader van de garantie van zijn producten. De aanvragen moeten worden geregistreerd op hun portaal.