Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De keuze van mijn fiets

Elektrisch fietsen zijn 4 tot 6 kg zwaarder dan gewone fietsen en de O2feel fietsen wegen rond de 20 kg. Het gewicht hangt daarnaast af van de capaciteit van de gekozen accu, de framemaat, de wielen, enz. Daarom kunnen we geen standaard gewicht vermelden. Bij O2feel denken we dat het comfort en de vorm belangrijker zijn dan het gewicht van de fiets, omdat dat wordt gecompenseerd door de elektrische ondersteuning.

Gebruik nze maattabel om de ideale, bij uw lichaamsafmetingen passende, framemaat te bepalen.

Zoek een fiets die het beste bij uw levensstijl en verwachtingen past dankzij onze test van uw e-persoonlijkheid..

Om een proefrit te maken op een O2feel-fiets, kunt u contact opnemen met een van onze dealers die dichtbij u gevestigd zijn of u vraagt hier online een proefrit aan (binnenkort beschikbaar).

Het bestellen van mijn fiets

Onze erkende dealers zijn gekwalificeerde fietsprofessionals die u kunnen helpen en adviseren bij de keuze van uw fiets. Na de aankoop zullen ze uw fiets prima onderhouden en de software bijwerken.

Voor meer informatie kunt u de kaart met onze winkels raadplegen.

Onderhoud en vervoer van mijn fiets

Uw elektrische fiets is een vervoersmiddel dat regelmatig moet worden onderhouden. Daarom raden we na 3 maanden gebruik of als er 200 kilometers mee zijn afgelegd aan om:

  1. De bandenspanning te controleren, die bij normaal fietsen minimaal 3,5 bar moet zijn, en bij sportief fietsen 4 bar.
  2. De kettingspanning te controleren. Als de kettingspanning niet hoog genoeg is, riskeert uw ketting van het voorste tandwiel af te lopen wat uw achterderailleur kan beschadigen.
  3. De remmen voor en achter af te stellen.
  4. Controleer of alle schroeven van de elektrische fiets goed zijn vastgedraaid (wielmoeren voor- en achterwiel, schroeven spatborden, stuurpen, enz.). Een losse moer kan namelijk schade veroorzaken die niet wordt gedekt door de garantie van uw fiets. Deze controles dienen indien mogelijk door uw fietsenmaker te worden uitgevoerd.

NB: Aarzel niet om bij intensief gebruik de hierboven genoemde punten zelf regelmatig te controleren.

De elektrische onderdelen van uw fiets hebben geen onderhoud nodig. Als u uw fiets gedurende lange tijd niet gebruikt, moet u wel uw accu elke maand een keer opladen.

Om uw fiets veilig te vervoeren raden wij u een fietsendrager aan die rust op een trekhaak, geschikt voor elektrische fietsen . Hetis verbodendat uw fiets niet meer dan 20 cm buiten de breedte van uw voertuig uitsteekt. De fietsendrager moet voorzien zijn van zichtbare en functionele lichten en remlichten. Een extra gemonteerde kentekenplaat moet duidelijk zichtbaar zijn op de achterkant de fietsendrager.

De maximaal toegestane belasting van uw fietsendrager kunt u opvragen bij de fabrikant of u kunt de gebruiksaanwijzing raadplegen.

De accu van mijn fiets

De elektrische fietsen van O2feel zijn uitgerust met de accu's Powerpack, iPowerpack en iPowerpack Advanced en zijn ontworpen door ons eigen ontwerpbureau.

Onze accu's zijn uitgerust met een intelligent BMS (Battery Management System) dat de temperatuur controleert, en de oplading, de ontlading en het uitbalanceren van de accucellen regelt, om maximale prestaties en levensduur te garanderen. De accu’s zijn afkomstig uit de auto-industrie en uitgerust met het gloednieuwe formaat lithium 21700 dat meer energie kan opslaan dan de vorige generatie accu's. Het nieuwe montagepatroon in "honingraat” garandeert een niveau van betrouwbaarheid dat tot nu toe nooit is bereikt. Dankzij de unieke cellulaire en elektronische kenmerken heeft dit systeem een langere levensduur omdat er een groter aantal oplaadcycli zijn. Het is belangrijk dat u zich er van bewust bent dat de energiecapaciteit van uw accu met de jaren af zal nemen.

De autonomie van uw fiets staat aangegeven op de pagina over onze accu's.

Maar de autonomie van uw accu kan door meerdere factoren variëren, zoals welke modus elektrische ondersteuning u gebruikt of het soort wegen waarop u fietst. Het is ook belangrijk om regelmatig (elke maand) te controleren of uw banden goed op spanning zijn, wat te lege banden kunnen veel invloed hebben op het elektriciteitsverbruik.

Als u de fiets niet gebruikt, vergeet dan niet om de accu minstens één keer per maand weer op te laden (het is nooit goed om een accu langdurig leeg te laten en het is beter om volledige ontladingen te vermijden). Bewaar de accu vochtvrij en niet bij extreme temperaturen (<0° et >40°).

Li-polymeer accu’s worden veel gebruikt voor de energievoorziening van recreatieve vliegtuigjes van het ULM-type en hebben een lange levensduur. Ze hebben een hoge energiedichtheid en een laag gewicht en zijn daarom ideaal voor fietsen.

Toutes nos batteries sont garanties 3 ans sous réserve d’activation en ligne de la garantie sur le site.

De conformiteit en veiligheid van mijn fiets

Elke elektrische fiets van O2feel wordt geleverd met een keuringsbewijs. Dit keuringsbewijs wordt bij elke fiets geleverd en voldoet aan het besluit 95-937 met betrekking tot het voorkomen van risico's bij het gebruik van fietsen.

Bij O2feel doen we er alles aan om fietsen veilig te maken. Bij de uitrusting van onze elektrische fietsen maken we gebruik van bekende merken: Samsung, Shimano (pagina Technologieën).Onze fietsen worden getest voordat ze op de markt worden gebracht . We hebben onze elektrisch fietsen uitgerust met de beste onderdelen, zodat bijvoorbeeld de remmen optimaal functioneren. Voor uw veiligheid raadt O2feel u aan een helm te dragen.

La plupart des vélos O2feel sont équipés du système MIK. Cette technologie permet de « sécuriser le transport et stockage » et facilite le quotidien du cycliste. Accrochez, décrochez, en moins d’une seconde votre bagagerie. MIK HD a été développé́ par le fabricant de sacoches et accessoires BASIL. En choisissant d’équiper nos vélos avec le système MIK HD, nous laissons la possibilité́ à nos clients de s’équiper selon leur envie, avec une bagagerie MIK HD Ready ou non. La liberté est totale mais l’option est intégrée d’origine sur tous nos vélos de la collection 2021.

De garantie van mijn fiets

Le cadre de votre vélo est garanti 5 ans et les éléments de la partie cycle sont garantis 2 ans. Les parties électriques (moteur, batterie sont garantis 3 ans). La garantie fonctionne sur les défauts de fabrication et de matière. Toutes mauvaises utilisations de votre part, qui pourraient entraîner la détérioration du cycle, ne pourront être pris en charge. A ce propos, pensez à bien enregistrer votre vélo électrique en ligne afin d’activer la garantie.

Het serienummer van de fiets staat op meerdere plaatsen.

  • Ter hoogte van de stuurbuis, boven de voorvork van uw fiets.
  • Bij de trapas, onder het frame.

De reparaties dienen bij uw dealer te worden uitgevoerd. Als u de reparatie door een andere dealer laat doen, moet u de kosten van de reparatie betalen.

De klantenservice en mijn fiets

Om u zo snel mogelijk aan reserveonderdelen te helpen, gebruikt O2feel gekwalificeerde dealers, die snel antwoorden en altijd voor u klaar staan. Wij hebben veel reserveonderdelen voor elektrische fietsen op voorraad waardoor we deze snel kunnen leveren en u uw fiets kunt weer kunt gebruiken.

U kunt een technisch defect melden bij de dealer van O2feel bij wie u uw elektrische fiets hebt gekocht. De dealer zal deze informatie over uw fiets onmiddellijk naar ons toesturen zodat het defect zo snel mogelijk behandeld kan worden.

Raadpleeg de kaart met onze winkels.

Zodra de diagnose is gesteld, sturen we het te vervangen onderdeel binnen 48 uur op!