Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De keuze van mijn fiets

Gebruik onze maattabel om de ideale, bij uw lichaamsafmetingen passende, framemaat te bepalen.

Zoek een fiets die het beste bij uw levensstijl en verwachtingen past dankzij onze test van uw e-persoonlijkheid.

Elektrisch fietsen zijn 4 tot 6 kg zwaarder dan gewone fietsen en de O2feel fietsen wegen rond de 20 kg. Het gewicht hangt daarnaast af van de capaciteit van de gekozen accu, de framemaat, de wielen, enz. Daarom kunnen we geen standaard gewicht vermelden. Bij O2feel denken we dat het comfort en de vorm belangrijker zijn dan het gewicht van de fiets, omdat dat wordt gecompenseerd door de elektrische ondersteuning.

Om een proefrit te maken op een O2feel-fiets, kunt u contact opnemen met een van onze verkopers bij u in de buurt.

Onze erkende dealers zijn gekwalificeerde fietsprofessionals die u kunnen helpen en adviseren bij de keuze van uw fiets. Na de aankoop zullen ze uw fiets prima onderhouden en de software bijwerken. Voor meer informatie kunt u de kaart met onze winkels raadplegen.

O2feel ontwerpt zijn fietsen in het kantoor in Wambrechies in de buurt van Lille (Hauts de France). In maart 2021 heeft het bedrijf een deel van de montage van de fietsen terug naar Frankrijk gebracht, met name naar de O2feel Factory, waar 30% van het aanbod in elkaar gezet wordt. De andere productielijnen bevinden zich in Portugal. Het doel is om op middellange termijn alle modellen terug naar Frankrijk te brengen. Een fiets bestaat uit meer dan 100 onderdelen. De meeste van onze leveranciers zijn Europese bedrijven. De frames worden in Taiwan gemaakt, wereldleider in de vervaardiging van frames voor fietsen. De motoren worden tenslotte in Japan gemaakt door Shimano, wereldleider in fietsonderdelen.

Gebruik van mijn elektrische fiets en accessoires

Kijk na of uw banden de juiste spanning hebben voor u de fiets start. Druk dan op de aan/uit-knop op uw fiets. Deze knop bevindt zich bij uw accu of op het frame van uw fiets voor mountainbikes met elektrische ondersteuning/VERN. Druk op de knop en kijk of het scherm op het stuur aangaat voor u op uw fiets stapt. Eens de fiets gestart is, kan u het zadel verstellen en de aandrijving (Eco, Normaal of Boost) instellen. U bent nu klaar om op pad te gaan!

U kan manueel van versnelling veranderen via de hendel die zich altijd rechts op het stuur bevindt. Er zijn verschillende soorten hendels: om aan te draaien, te trekken of te tillen. Op bepaalde modellen wordt er automatisch van versnelling veranderd. Dit systeem heet DI2.

Kies de accessoires voor uw fiets volgens uw wensen en behoeften. Onze bagagedragers werden aangepast aan het MIK- en MIK HD-systeem. Kies bagage uit het assortiment die compatibel is met dit systeem. Hier vindt u de principes van het MIK HD-systeem.

Ja, elke fiets heeft een goedgekeurde bagagedrager die tot 27 kg kan dragen en waarop een babystoeltje geplaatst kan worden. U kan er eveneens een babystoeltje met MID HK-haak op plaatsen.

Onze mountainbikes werden speciaal ontworpen voor sportief gebruik. Het is dus niet mogelijk om spatborden, een bagagedrager of andere accessoires erop te monteren. Er bestaan echter bepaalde soorten spatborden die speciaal voor mountainbikes met elektrische ondersteuning ontworpen zijn. U kan ze bevestigen aan de zadelpen of rechtstreeks aan de vork met een spanklem.

Onderhoud en vervoer van mijn fiets

Uw elektrische fiets moet regelmatig nagekeken worden. Wij raden u aan om na 3 maanden gebruik of 200 km:

 1. de bandenspanning na te kijken met een fietspomp of een drukmeter. Volg de aanbevelingen op de zijkant van uw band voor de juiste spanning.
 2. Kijk de spanning van de ketting na. Wanneer ze niet strak genoeg zit, kan ze eraf vallen en uw derailleur achteraan beschadigen.
 3. Remmen:
  - Op fietsen met velgremmen (ook V-brake genoemd) kan u de remkracht vooraan en achteraan controleren en indien nodig aanpassen. Neem contact op met uw verkoper bij twijfel.
  - Voor fietsen met schijfremmen raden wij u aan om een beroep te doen op een erkend verkoper van O2feel om een controle uit te voeren.
 4. Kijk na of alle schroeven van de elektrische fiets goed vastzitten (moeren van het voor- en achterwiel, schroeven van de spatborden, stuurpen,...). Een niet voldoende aangedraaide moer kan breuken veroorzaken die niet onder de productgarantie vallen. Deze controles moeten indien mogelijk door uw fietsenmaker uitgevoerd worden.

NB: Kijk bij regelmatig gebruik bovenvermelde punten regelmatig na.

Het elektrische onderdeel van uw fiets heeft geen onderhoud nodig. Verwijder de accu indien u de fiets lange tijd niet gebruikt. Bewaar hem op een droge en donkere plaats.

Verwijder altijd eerst de accu van uw fiets voor u welke handeling dan ook uitvoert. Draag handschoenen als bescherming en om te vermijden dat het vet op uw handen terechtkomt. Leg de ketting op het kleinste tandwiel (de krachtigste versnelling). Schroef het achterwiel los bij de as. Houd de derailleur naar achter. Verwijder de wielas door aan het wiel te trekken. Verwijder dan het wiel (samen met de werkplaats een video voorzien).

Zorg ervoor dat u niet remt bij de demontage. Raak ook de schijf niet aan. Dat kan namelijk uw remmen beschadigen of ontregelen.

Hiervoor heeft u het volgende nodig: doeken (microvezel indien mogelijk), handschoenen, ontvettend product, water en een spons. U kan uw fiets al dan niet met water schoonmaken. Spuit er echter nooit een volle lading water uit een tuinslang over en maak hem niet schoon met een hogedrukpistool. Gebruik een licht vochtige spons met een ontvettingsmiddel om het frame van de fiets, de banden, het stuur, het zadel, de derailleur en het crankstel schoon te maken. Maak de remmen niet met een ontvettingsmiddel schoon. Droog uw fiets met een microvezeldoek en doe hem glanzen. Smeer de onderdelen van de transmissie: ketting, derailleur, crankstel en pedaalaandrijving. Gebruik geen vet maar een smeermiddel voor fietsen. Zorg er zeker voor dat u geen smeermiddel of vet op de remmen aanbrengt.

Eerst moet het wiel gedemonteerd worden. Voorzie het nodige materiaal: handschoenen, bandenlichters, fietspomp, een nieuwe binnenband en een flinke dosis inspanning. Hieronder vindt u de verschillende stappen:
1. Verwijder altijd eerst de accu van uw fiets voor u welke handeling dan ook uitvoert.
2. Laat de resterende lucht uit de band via het ventiel.
3. Plaats de eerste bandenlichter tussen de zijkant van de band en de velg zodat hij loskomt van de velg.
4. Zet de bandenlichter vast met een spaak.
5. Neem de tweede bandenlichter en breng hem aan zoals de eerste.
6. Wanneer de band verwijderd is, plaatst u gewoon de tweede bandenlichter op de rest van de velg terwijl u er de band uithaalt.
7. Haal de binnenband eruit en breng de nieuwe aan.
8. Pomp de nieuwe binnenband een beetje op voor u hem erin steekt.
9. Steek de nieuwe binnenband erin door eerst het ventiel te plaatsen.
10. Plaats de band opnieuw in de velg. Begin hiermee aan de overzijde van het ventiel.
11. Zorg ervoor dat u de binnenband niet toeknijpt om te vermijden dat u opnieuw een platte band heeft wanneer u hem terugplaatst.
12. Duw op de band om hem terug in de velg te plaatsen.
13. Wanneer de band erin zit, kan u op het ventiel drukken om na te gaan of de band niet bekneld zit en kan u hem oppompen.
14. Pomp de band op tot de juiste spanning (zie de aanbevelingen van de fabrikant op de zijkant van de band).
15. Vergeet de dop niet aan te brengen voor u de band terug op uw fiets plaatst.
Zorg ervoor dat u niet remt wanneer u demonteert en de binnenband vervangt. Raak ook de schijf niet aan. Dit kan namelijk uw remmen beschadigen of ontregelen.

De accu van mijn fiets

De elektrische fietsen van O2feel zijn uitgerust met de accu's Powerpack, iPowerpack en iPowerpack Advanced en zijn ontworpen door ons eigen ontwerpbureau.

Onze accu's zijn uitgerust met een intelligent BMS (Battery Management System) dat de temperatuur controleert, en de oplading, de ontlading en het uitbalanceren van de accucellen regelt, om maximale prestaties en levensduur te garanderen. De accu’s zijn afkomstig uit de auto-industrie en uitgerust met het gloednieuwe formaat lithium 21700 dat meer energie kan opslaan dan de vorige generatie accu's. Het nieuwe montagepatroon in "honingraat” garandeert een niveau van betrouwbaarheid dat tot nu toe nooit is bereikt. Dankzij de unieke cellulaire en elektronische kenmerken heeft dit systeem een langere levensduur omdat er een groter aantal oplaadcycli zijn. Het is belangrijk dat u zich er van bewust bent dat de energiecapaciteit van uw accu met de jaren af zal nemen.

Wij raden u aan een accu te kiezen in functie van uw behoeften, het soort verplaatsingen dat regelmatig u uitvoert en de ondergrond.

Ondergronden met een duidelijke helling en een ruw of oneffen oppervlak vereisen een aanzienlijke motorondersteuning en meer accuvermogen. Verplaatsingen in de stad op een vlakke ondergrond zoals bitumen vragen anderzijds veel minder motorondersteuning en dus minder vermogen.

Bijvoorbeeld: Indien uw dagelijkse traject beschreven kan worden als fiets-werk-drankje-fiets en u fietst 20 km per dag, doet u drie dagen (in normale modus) met een accu van 432 Wh. Daarna moet u hem opnieuw opladen.

De autonomie van uw fiets staat aangegeven op de pagina over onze accu's.

Maar de autonomie van uw accu kan door meerdere factoren variëren, zoals welke modus elektrische ondersteuning u gebruikt of het soort wegen waarop u fietst. Het is ook belangrijk om regelmatig (elke maand) te controleren of uw banden goed op spanning zijn, wat te lege banden kunnen veel invloed hebben op het elektriciteitsverbruik.

Wanneer u uw accu lange tijd niet gebruikt, raden wij u aan om:

– de accu van de fiets te halen.

– de accu op een droge en donkere plaats te bewaren. Vermijd temperatuurschommelingen. Tussen 10 en 20°C is ideaal.

– de accu te herladen zodat hij niet gedurende lange tijd inactief blijft. Het is belangrijk dat hij niet volledig ontlaadt (dit ziet u aan het rode lampje).

Herlaad uw accu ook volledig wanneer u de fiets opnieuw in gebruik neemt na lange tijd stilgestaan te hebben.

U kan uw accu in 4 eenvoudige stappen verwijderen en terugplaatsen:

 1. Ontgrendel de accu met de sleutel;
 2. Afhankelijk van de accu:
  a) Trek aan uw accu om hem te verwijderen indien u een PowerPack heeft.
  b) Duw op de drukknop onderaan het frame en haal de accu eruit indien u een iPowerPack heeft.
  c) Een iPowerFit komt automatisch los wanneer u de accu ontgrendelt.
 3. Plaats de accu terug;
 4. Duw de accu erin tot u een veiligheidsklik hoort en vergrendel hem met de sleutel.

 

Het is mogelijk dat er een extra stap nodig is voor de veiligheid bij fietsen met een aluminium plaat die de accu beschermt. Indien dat het geval is, dient u de schroef op de plaat los te maken en de plaat te verwijderen. U kan dan bij de accu.

Li-polymeer accu’s worden veel gebruikt voor de energievoorziening van recreatieve vliegtuigjes van het ULM-type en hebben een lange levensduur. Ze hebben een hoge energiedichtheid en een laag gewicht en zijn daarom ideaal voor fietsen.

Al onze batterijen hebben een garantie van 4 jaarmits online activering van de garantie op de website.

De conformiteit en veiligheid van mijn fiets

Elke elektrische fiets van O2feel wordt geleverd met een keuringsbewijs. Dit keuringsbewijs wordt bij elke fiets geleverd en voldoet aan het besluit 95-937 met betrekking tot het voorkomen van risico's bij het gebruik van fietsen.

Onze fietsen worden aan controles onderworpen in het testlaboratorium en beantwoorden aan de Franse en Europese normen (EN15194 (alle elektrische fietsen) en NFR30-050-1).

Al onze modellen zijn uitgerust met onderdelen van erkende merken die wereldleider zijn in hun sector (Shimano, MIK, Schwalbe, Rockshox, enz.). De merken hebben dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Bij O2feel doen we er alles aan om fietsen veilig te maken. Bij de uitrusting van onze elektrische fietsen maken we gebruik van bekende merken: Samsung, Shimano (pagina Technologieën).Onze fietsen worden getest voordat ze op de markt worden gebracht . We hebben onze elektrisch fietsen uitgerust met de beste onderdelen, zodat bijvoorbeeld de remmen optimaal functioneren. Voor uw veiligheid raadt O2feel u aan een helm te dragen.

La plupart des vélos O2feel sont équipés du système MIK. Cette technologie permet de « sécuriser le transport et stockage » et facilite le quotidien du cycliste. Accrochez, décrochez, en moins d’une seconde votre bagagerie. MIK HD a été développé́ par le fabricant de sacoches et accessoires BASIL. En choisissant d’équiper nos vélos avec le système MIK HD, nous laissons la possibilité́ à nos clients de s’équiper selon leur envie, avec une bagagerie MIK HD Ready ou non. La liberté est totale mais l’option est intégrée d’origine sur tous nos vélos de la collection 2021.

Volgens de Europese wetgeving mag een elektrische fiets niet sneller rijden dan 25 km per uur. Wanneer u sneller gaat, wordt de elektrische ondersteuning uitgeschakeld. U kan echter wel sneller rijden door zelf te trappen.

De garantie van mijn fiets

Het frame van uw fiets heeft 5 jaar garantie en de onderdelen van de fiets hebben 2 jaar garantie. Voor de elektrische onderdelen (motor geldt een garantie van 2 jaar, accu 4 jaar). De garantie dekt fabricage- en materiaalfouten. Als u de fiets verkeerd gebruikt, kan dat leiden tot schade aan de fiets, waardoor de garantie komt te vervallen. Registreer uw fiets om de garantie te activeren.

Het serienummer van de fiets staat op meerdere plaatsen.

 • Ter hoogte van de stuurbuis, boven de voorvork van uw fiets.
 • Bij de trapas, onder het frame.

De reparaties dienen bij uw dealer te worden uitgevoerd. Als u de reparatie door een andere dealer laat doen, moet u de kosten van de reparatie betalen.

De klantenservice en mijn fiets

Om u zo snel mogelijk aan reserveonderdelen te helpen, gebruikt O2feel gekwalificeerde dealers, die snel antwoorden en altijd voor u klaar staan. Wij hebben veel reserveonderdelen voor elektrische fietsen op voorraad waardoor we deze snel kunnen leveren en u uw fiets kunt weer kunt gebruiken.

U kunt een technisch defect melden bij de dealer van O2feel bij wie u uw elektrische fiets hebt gekocht. De dealer zal deze informatie over uw fiets onmiddellijk naar ons toesturen zodat het defect zo snel mogelijk behandeld kan worden.

Raadpleeg de kaart met onze winkels.

Na ontvangst van de door de erkende O2feel dealer gestelde diagnose, gaan wij over tot het verzenden van het te vervangen onderdeel binnen 3 tot 7 werkdagen, afhankelijk van beschikbaarheid en aanbod.

  
Ontvang het laatste nieuws

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen